Deze website gebruikt cookies.

Over ons

Wie is wie

Dagelijkse werking

Maak kennis met de Madammen van Grote Routepaden. Zij verzorgen de dagdagelijkse werking van de organisatie. Brigitte & Diane vanuit het secretariaat op Linkeroever en Barbara zorgt voor de nodige 'schwung' vanuit de bureau op de Grasmarkt in Brussel.

Nieuw item

Brigitte van Gasse

contacteer Brigitte
+32(0)3 232 72 18

Brigitte bemant ons secretariaat in de Beatrijslaan op Linkeroever. Dit doet ze inmiddels al bijna 15 jaar, naast het werk dat ze verricht voor de Vlaamse Jeugdherbergen.

Brigitte is punctueel en houdt van het goede leven. Samen met haar man Stefan trekt ze er geregeld op uit om te genieten van de natuur en bovenal van een lekkere maaltijd en/of drankje. Sinds enkele jaren is zij ook trotse oma van Mathis en Elias.

Nieuw item

Diane 
Van de Vloed

contacteer Diane
+32(0)3 232 72 18

Diane is onze tweede vrouw op het secretariaat in Antwerpen. Zij ondersteunt Brigitte en neemt een deel van  haar taken over wanneer Brigitte er niet is.

Nieuw item

Barbara
Dessein

contacteer Barbara
+32(0)484 248 856

Barbara was de eerste  werkneemster van Grote Routepaden en kon zo van haar hobby haar werk maken.
De professionalisering van de organisatie startte bij haar komst. Zij kent de organisatie door en door,  geeft zich steeds voor de volle 100% en met haar enthousiasme brengt ze graag vrijwilligers op de been. Waar ze ook gaat, probeert ze nieuwe leden te werven.

In haar vrije tijd is ze vaak op weg, te voet of met de fiets. De wandel- en fietsmicrobe geeft ze met overtuiging door aan haar drie kinderen Merlijn, Bes en Linde.

De bestuursorganen

Dagelijks bestuur

Het Dagelijks bestuur behartigt de lopende zaken en kan in dringende gevallen tussen twee Raden van Bestuur door uitvoerende beslissingen nemen. Naast Barbara bestaat dit team uit drie mannen afgevaardigd vanuit de Raad van Bestuur: Voorzitter Rik, penningmeester Jean en secretaris Mario.

Nieuw item

Rik
Röttger

contacteer Rik
+32(0)486 953 763

Rik bond 25 jaar geleden zijn eerste stapschoenen aan voor de West Highland Way. Jaarlijkse wandelvakanties brengen hem vooral naar Duitsland, de UK en Zwitserland. Met vrouw en dochter Hannah wordt er ook gefietst: de Rijn van monding naar bron en deze zomer de Spreeradweg naar Berlijn.

Rik is historicus, werkte aan de VUB en de Stad Mechelen. Naast wandelkilometers heeft hij ook heel wat uren vergaderen op de teller. Hij was provincieraadslid en 10 jaar gedeputeerde in Antwerpen. Via zijn bevoegdheden rond landschap en leefmilieu kon hij ook daar werken aan trage wegen en duurzame vrijetijdsbesteding.

Als voorzitter van Grote Routepaden hoopt hij zijn ervaring voor die mooie missie verder te zetten.

Nieuw item

Jean
Hendrikx

contacteer Jean

Al in zijn tienerjaren liep Jean de fietsmicrobe op: vanuit Maaseik trapte hij regelmatig richting Voerstreek of Ardennen. Later, tijdens de gezinsvakanties, werd er flink gewandeld. Eind jaren ’90 pedaleerde het hele gezin over de eerste LF-routes. Op hun tochten kwamen ze vaak wit-rode streepjes of LF-bordjes tegen, een teken dat ze goed zaten en dat de route hen nog langs verrassende plekjes zou leiden.

Zijn beroepsleven speelde zich in het onderwijs af. Zijn leidraad: samen kunnen we zoveel meer dan alleen! We hebben elkaar nodig op alle mogelijke vlakken (inspiratie, steun, zorg…) om onze idealen te kunnen realiseren.

Als penningmeester is het zijn taak om te waken over de financiële gezondheid van de vereniging en te zorgen dat zij in orde is met alle wettelijke verplichtingen.

Nieuw item

Mario
Carly

contacteer Mario

Mario raakt met de wandelmicrobe besmet via zijn oudste broer die hem in de weekends op sleeptouw nam. Later trokken ze samen de bergen in.

In zijn beroepsleven staat de mens steeds centraal. Zo werkte hij eerder voor een internationale organisatie rond Noord-Zuidwerking en nu voor de vdab.

Op zijn vele tochten in eigen land maar ook op reis ligt de focus op het te voet verkennen van een gebied. Hij zoekt daarbij naar meerwaarde. Zo ondernam hij een aantal railtrackings met een avontuurlijk tintje (afgesloten tunnels). In zijn blogs besteed hij veel aandacht aan de context van een gebied: de economie, de bevolking, de geschiedenis,…

Als secretaris van Grote Routepaden leidt hij de interne communicatie en rapportage in goede banen.

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur, verkozen binnen de Algemene Vergadering, vergadert op regelmatige basis om samen het beleid van de organisatie uit te stippelen. Elk deelnemend lid zetelt hier vanuit een zekere expertise.

Nieuw item

Rudy
Steyls

contacteer Rudy

Rudy is al meer dan 10 jaar coördinator van GR Limburg en heeft zo al vele honderden kilometers wandelpaden in de benen zitten. Vakanties en uitstappen zijn steeds wandelingen langs de mooiste plekjes in Europa. Zo wandelde hij de voorbije jaren met zijn vrouw Ivana verschillende kustroutes in Engeland en Frankrijk alsook een mooi stuk van de GR 5. Samen hebben ze al heel wat meerdaagse trektochten op de teller. Elk jaar plant hij een tweedaagse wandeltocht met de kleinkinderen. Hij neemt ze dan mee op GR-paden doorheen de Ardennen, de Voerstreek of langs de Noordzee. Zo wordt de wandelgoesting levend gehouden binnen zijn familie.

Nieuw item

Ronald
Rothwell

contacteer Ronald

Ronald heeft niet alleen  Engels, Iers, Belgisch én Maltese roots, maar ook een onmiskenbare passie voor onverharde paden. Na de dood van zijn vader kwam hij in Lier wonen en huwde daar met de Belgische Betty. Met hun twee kinderen gingen ze vaak wandelen en ontdekten zo al gauw de wit-rode streepjes.

Toen de GR 12 zou worden uitgebreid naar Lier, kon hij dankzij zijn goed voorstel kort daarna aan de slag als vrijwilliger. Sindsdien zet hij zich in om de kwaliteit van de routes in de regio Antwerpen te optimaliseren. Bij de georganiseerde dagtochten zorgt hij voor de mooiste uitstapjes en op de beurzen kan je bij hem terecht met al je vragen over wandelen in België en grensgebieden.

Nieuw item

Geert
Creve

contacteer Geert

Geert is al heel lang bezig met wandelen en fietsen. De eerste trektochten dateren van bij de jeugdbeweging. Na een pauze werd de draad  toch terug opgenomen. Nooit spectaculaire dingen in Verweggistan, wel steeds in eigen land of de buurlanden.
Al snel ging Geert aan de slag als GR-veldmedewerker in het Waasland. Kort daarna kwam er de taak als adjunct-coördinator van Oost-Vlaanderen bij. Waarna hij doorgroeide tot provinciale coördinator.
Onder de motto’s ‘Hobby moet voor ontspanning zorgen’ en ‘Alleen kan je veel maar met meer kan je veel meer’ zijn ondertussen de provinciale coördinatietaken in de handen van een gans team. Overleg, kwaliteit, vernieuwing en verjonging zijn waarden die Geert hoog in het vaandel draagt.

Nieuw item

Désiré
Bollé

contacteer Désiré

Tijdens zijn opleiding las Désiré het volgende in de biografie van een groot fysicus : De benen zijn de wielen van de creativiteit. Die zin is hem steeds bijgebleven en heeft ook als leidraad gediend om zijn beroepsactiviteiten en vrijetijdsbesteding op een harmonieuze manier te combineren. Steeds nieuwe paden proberen te bewandelen, letterlijk en figuurlijk, was het motto.

Zo is hij later ingerold in de vzw Grote Routepaden als wandelaar, vrijwillige medewerker en momenteel provinciaal coördinator Vlaams-Brabant. Samen met een 40-tal medewerkers onderhouden en vernieuwen ze het GR-routenetwerk in Vlaams-Brabant en organiseren ze maandelijkse tochten voor leden.

Nieuw item

Jean Pierre Tossyn

contacteer Jean Pierre

Jean Pierre is in eerste plaats een fietser maar durft ook wel eens zijn wandelschoenen aanknopen.

Hij is handig met computer en ontpopte zich tot een onmisbare schakel wat betreft de cartografie in onze topogidsen. Ook is hij zeer onderlegd in de digitalisering van routes. Op de Fiets en Wandelbeurs en tijdens workshop zette hij reeds menig volk op de juiste weg.

Vanuit zijn bestuursfunctie richt Jean Pierre zich in de eerste plaats op de fietswerking.

Nieuw item

Bart Vermeulen

contacteer Bart

Bart fietst met veel plezier door het leven, letterlijk en figuurlijk.

Een fietstocht van 100 km met vrienden, daar begint elk weekend mee. Jaarlijks een fietsweek in binnen- of buitenland met de vriendengroep is een must, pas dan vindt hij rust!

Beroepshalve fietst Bart doorheen het jaar van de ene attractie naar het ander museum, en van de ene vereniging naar de andere organisatie, zolang het maar met toerisme en recreatie verband houdt. De Koepel van Attracties & Musea, ja die van Riebedebie, daar staat hij elke dag graag voor op. Maar ook de Kustpas is een geesteskind van Bart dat hij al 8 jaar lang met passie realiseert.

Nieuw item

Bart
Vermeyen

contacteer Bart

Solostapper Bart is gek van meerdaagse wandeltrips maar ook van dagstappers in eigen land. Op zijn palmares prijken pelgrimspaden en langeafstandstochten kriskras door Europa, met een voorliefde voor Italië, Frankrijk en Duitsland. Hij zoekt vooral de nog niet platgetreden paden uit en gaat bij voorkeur op weg in de lente of herfst.

Bart schreef als redactielid al meerdere artikels voor Op Weg, maar ook teksten voor o.a. de Stationstapper. Hij houdt van fotograferen onderweg, waardoor hij foto’s levert voor allerlei GR-publicaties.

Bart zorgt vanuit het bestuur voor een directe communicatielijn met de redactie van Op Weg en houdt zich bezig met de vertegenwoordiging van Grote Routepaden op verschillende beurzen.

Nieuw item

Jeroen Marijsse

contacteer Jeroen

Jeroen zijn stokpaardje is participatie. Hij voelt zich geprikkeld door organisatie en processen in transitie.

Als medewerker bij de afdeling Vakantieparticipatie bij Toerisme Vlaanderen heeft hij hier ook heel veel expertise in die voor een steeds groeiende organisatie als Grote Routepaden zeer nuttig kan zijn.

Samen met zijn wederhelft Mieke is hij vaak in de bergen te vinden, hetzij om te skiën, klimmen of stappen.

Nieuw item

Johan Vanmalderen

contacteer Johan

Johan is een wereldreiziger. Aangetrokken door cultuur en landschappen bezocht hij al veel verschillende plaatsen. Eén van zijn hobby's is als passagier meevaren op cargoschepen.

Reeds als kind verkende hij al fietsend de West-Vlaamse polders. Dat fietsen is nu hoofdzakelijk beperkt tot de dagelijks woon-werkverplaatsing.  Zijn echte passie is wandelen. De vakanties zijn meestal gevuld met dagwandelingen of meerdaagse trekkings in of buiten Europa. Bij GR West-Vlaanderen is hij verantwoordelijk voor meerdere zondagstochten en de weekends. Vanaf 2020 is hij verantwoordelijk voor wandelen zonder bagage.

De redactie van Op Weg

De redactie van Op Weg staat onder leiding van hoofdredacteur Peter Cristiaensen. Het team bestaat uit een aantal vaste leden aangevuld met avonturiers die eenmalig of slechts af en toe een bijdrage leveren.

Nieuw item

Peter
Cristiaensen

contacteer Peter

Peter is een dagelijkse fietser, een would-be wielertoerist en een gelegenheidswandelaar. Zijn vakanties zijn doorgaans een combinatie van trappen en stappen, zolang er maar bergen in beeld zijn.

Peter is freelance tekstschrijver en sinds 2010 hoofd- en eindredacteur van Op Weg. Hij heeft bijgevolg al honderden wandel- en fietsverhalen nagelezen, gecorrigeerd, aangevuld, hertaald of herschreven en raakt dat nooit beu. Zolang het maar gaat om authentieke ervaringen van op weg.